Jongeren Azerbeidzjan willen relatie met God

Terwijl de verspreiding van religie in Azerbeidzjan wordt beperkt, worden in het land steeds meer mensen bereikt met het Evangelie. In het overwegend islamitische land is sprake van kerkgroei. Sergey Rakhuba, voorzitter van Russian Ministries, merkt onder jongeren openheid op. “Ze zeggen: ‘We willen een relatie met God, en we willen meer over God weten. Maar de traditionele islam geeft ons geen aanleiding Hem beter te leren kennen’,” vertelt Rakhuba.
“Veel mensen wenden zich tot Christus als christenen hen in het geheim bereiken met het Evangelie,” gaat Rakhuba verder. “En deze nieuwe gelovigen zijn erg enthousiast over evangelisatie. Ze zijn actief, slim en bereiken onder enorme dreiging dorpen in Azerbeidzjan.” Afgezien van vervolging hebben deze nieuwe gelovigen andere uitdagingen. “Toen we vroegen: ‘Wat zijn jullie wensen?’, gaven ze aan onderwijs uit de Bijbel te willen. Hun regering staat niet toe dat in het land christelijke literatuur wordt gedrukt, en laat ook van buitenaf geen christelijke literatuur binnen.”

Behoefte aan Bijbels
Als mensen zich in Azerbeidzjan tot Christus keren, kunnen ze dus niet Gods Woord lezen. Wat is dan de oplossing? Rakhuba: “Net als in de voormalige Sovjet-Unie is het mogelijk de Bijbel ondergronds te lezen, maar dat vereist geld. Daarom zou ik mensen willen aansporen te bidden of God middelen wil verschaffen om de Schrift aan te bieden aan gelovigen in Azerbeidzjan.”

Bron: CIP 10-3-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Evangelisatie, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Jongeren Azerbeidzjan willen relatie met God

  1. We hopen dat we met jullie kunnen samenwerken.
    Hank Henderson

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s