‘Bekeer u, de komst van de Here Jezus is aanstaande’

Onvoorstelbaar groot is de ramp die Japan heeft getroffen. Een uitzonderlijk zware aardbeving werd korte tijd later gevolgd door een verwoestende tsunami. Het aantal slachtoffers blijft nog steeds stijgen. Groot alarm is gegeven om een kerncentrale in het getroffen gebied die niet meer gekoeld kan worden. Lukt het de koeling weer op gang te krijgen, of dreigt hier een nieuwe ramp?
Wie op tv de beelden van deze tsunami heeft gezien, zal die niet spoedig meer vergeten. Ons meeleven gaat uit naar de getroffenen. We gedenken hen in onze gebeden. In deze ramp hoor ik ook Gods roepstem. ‘Bekeer u, de komst van de Here Jezus is aanstaande.’
Ik moest direct denken aan Jesaja 24:19 en 20: ‘De aarde barst geheel open, de aarde schudt hevig, de aarde waggelt vervaarlijk; de aarde waggelt als een beschonkene en zwaait heen en weer als een nachthut; want haar overtreding drukt zwaar op haar; zij valt en staat niet weer op.’
Laten we niet denken dat de zonden van de Japanners groter zijn dan de onze. Wij zijn geen haar beter. Deze ramp roept de Japanners, ja, heel de wereld op tot bekering.
Eén van de eerste landen die hulp aanbood, was Israel. Dat vind ik opmerkelijk. Ook bij andere rampen staat Israel telkens vooraan in de hulpverlening. Israel, als zegen voor de wereld.
Japan telt niet heel veel christenen. Minder dan één procent van de bevolking is christen, misschien een half procent. Ik heb diverse websites van Japanse kerken bekeken en daar wordt dringend opgeroepen tot gebed. Ook organiseren de Japanse kerken al direct hulpverleningsacties voor de mensen die getroffen zijn door deze ramp.

Nieuw commentaar: Ik acht mijn leven niet kostbaar
We leven in spannende tijden. In verwarrende tijden. Hoe moeten we de ontwikkelingen in de wereld duiden? Wat is waarheid? Leven we zo in Gods nabijheid, zijn we zo één met Hem, dat we Zijn stem horen, vanuit Zijn Woord en door de Heilige Geest?
U kunt het commentaar lezen door te klikken op de link ‘Ik acht mijn leven niet kostbaar…

BRON: Nieuwsbrief 12-3-2011, van Dirk van Genderen

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gehoorzaamheid aan God, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s