Ultraorthodoxe Joden demonstreren tegen Messiasbelijdende Joodse gemeente

U kent mijn liefde voor en betrokkenheid bij Israel en het Joodse volk. Vandaar dat het mij extra pijn deed toen ik op internet las dat een grote groep ultraorthodoxe Joden in de zuidelijke kuststad Ashdod demonstreerde tegen een Messiasbelijdende Joodse gemeente. De naar schatting duizend demonstranten keerden zich tegen de, wat zij noemden, ‘missionaire situatie’. De hoofdrabbi van Ashdod nam deel aan de demonstratie en zei tegen de demonstranten dat Messiaanse Joden niet beter zijn dan Hitler. Ultraorthodoxe extremisten beweren wel dat Messiaanse Joden proberen het Joodse volk te vernietigen door hen ‘christenen’ te maken. De rabbi stelde dat de zendelingen dit doen in dezelfde vervloekte naam die ook het christendom creëerde, waarmee hij op de Here Jezus doelde.
De plaatselijke leiders van de Beit Hallel Messiaanse gemeente, Simcha en Bella Davidov, vertelden dat de antimessiaanse organisatie Yad L’Achim folders uitdeelde met daarop de tekst: ‘Het doel van de Messiaanse mensen is duidelijk, ze willen alle Joden bekeren tot het christendom en niets overlaten van het Joodse volk. De Arabieren willen ons land, en zij, de Messiaanse Joden, willen onze zielen.’
Yad L’Achim stelde dat er vanuit Ashdod steeds meer meldingen kwamen over zendingsactiviteiten en dat het daarom tijd werd actie te ondernemen. Het zou de bedoeling zijn voortaan elke maand te protesteren tegen de Messiaanse activiteiten. De politie was aanwezig om te voorkomen dat de demonstratie zou eindigen in geweld.
Het doet mij pijn als ik dit lees. Laten we bidden voor de Messiasbelijdende Joden in Israel, dat ze trouw zullen blijven aan de Here Jezus, ook al is hun situatie niet altijd gemakkelijk. Bid ook voor de demonstranten, voor hen die zich keren tegen degenen die geloven dat de Here Jezus ook hun Messias is. De Here is machtig ook hun ogen te openen. Als Hij Paulus kon veranderen van een vervolger van de gemeente in een volgeling en belijder van Hem, dan is Hij machtig genoeg ook deze mensen aan te raken en tot geloof in Hem te laten komen.

BRON: Nieuwsbrief 5-3-2011, van Dirk van Genderen

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Israël en/of het Midden Oosten, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s