God is Arabische wereld aan het wakker schudden

De tijd is aangebroken dat de Arabische wereld wakker wordt voor het Evangelie, stelt zendingswerker Abdul Al-Latif vanuit Egypte. “Problemen hebben ons sterker gemaakt in ons geloof. Hopelijk heeft het de kerk sterk genoeg gemaakt om met steeds meer mensen het Evangelie te delen.” Zijn hoop wordt gedeeld door zijn Arabische collega Mohklis Amin, die zegt dat de kerk een “grote verantwoordelijkheid” heeft om in het nieuwe Egypte het Evangelie te delen.
“Jarenlang overheerste er een geest van angst,” vertelt Amin. “Mensen durfden met hun buren en vrienden in het openbaar niet te spreken over Christus, omdat ze bang waren gearresteerd te worden. Nu bidden we dat de Heer vrijheid en hoop zal geven voor een land dat de laatste drie decennia is ‘verhongerd’. De revolutie heeft christenen compleet veranderd. Mensen gaan iedere dag naar de kerk om ’s ochtends vroeg te beginnen met gebed. Egyptenaren vertellen mij dat de kerk om 07.00 uur vol zit. Mensen verzamelen zich om te bidden voor de kerk, christelijke leiders, moslims, voor het land, voor alles.”

Openheid Evangelie

In de laatste paar weken hebben opstandelingen het decennia-lange bewind van ex-presidenten Zine al-Abidine Ben Ali (Tunesië) en Hosni Mubarak (Egypte) beëindigd. Hetzelfde zou kunnen gebeuren met de Libische leider Moammar Kadhafi. Onder deze regimes werden kerkelijke activiteiten beperkt en was evangelisatie vrijwel onmogelijk. Nu hebben christenen hoop dat er op basis van democratische beginselen gelijkheid voor alle burgers zal ontstaan, waaronder vrijheid van godsdienst.
Amin: “God is landen aan het wakker schudden.[1] Het is voor de Arabische wereld tijd om wakker te worden voor de boodschap van het Evangelie. Mensen leven jarenlang in duisternis en nu gloort er licht aan het einde van de tunnel.” 

Bron: CIP 28-2-2011


[1] Zie eventueel – op onze website www.eindtijdbode.nl – de studie God gaat in de eindtijd de Gemeente/Kerk en de wereld schudden van E. van den Worm. (noot – A. Klein)

 

NOOT A. Klein:
Laten we (blijven) hopen en bidden dat er voor ‘de BLIJDE Boodschap van het Evangelie’, vooral in de Arabische landen, “een geopende deur” (met ontvankelijke harten) zal komen.

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Goed Nieuws-berichten, Israël en/of het Midden Oosten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s