Israël: abortus groot probleem

In Israël vinden zeer veel abortussen plaats. In de afgelopen 63 jaar vonden jaarlijks gemiddeld 40.000 ongeboren Israëlische kinderen de dood in ziekenhuizen en abortusklinieken. In totaal betekent dit dat in deze jaren meer dan twee miljoen kinderen het levenslicht nooit mochten zien. Nog steeds heeft Israël een groot abortusprobleem. Is Israël is een abortus zo gemakkelijk te krijgen, dat het een standaardvorm van geboortebeperking is. Twee organisaties maken zich sterk om het aantal abortussen te verlagen. De prolife organisatie Efrat richt zich primair op de orthodoxe Joodse gemeenschap, maar bereikt lang niet de gehele bevolking. Be’ad Chaim, een pro-life organisatie van Messiasbelijdende Joden, richt zich op de brede samenleving, in het hele land.
Zowel Efrat als Be’ad Chaim zetten zich in om ‘ongewenste’ zwangerschappen niet te laten eindigen in een abortus. Beide organisaties zijn er zeer van overtuigd dat in Israel financiële problemen de hoofdoorzaak zijn achter abortussen en daarom doen zij hun best financiële steun te organiseren voor zwangere vrouwen die hun kind zouden willen laten aborteren.
Ze besteden voor aandacht aan voorlichting over de ontwikkeling van het ongeboren kind. Vanuit hun geloof in God en in de Bijbel zien zij abortus als moord.

Dirk van Genderen

Bron: NIEUWSBRIE​F 12 februari 2011 – te verkrijgen via www.dirkvangenderen.nl

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Israël en/of het Midden Oosten, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s