Christenvervolging en antisemitisme lijken hand in hand te gaan

Rond de jaarwisseling verschijnen in tijdschriften en dagbladen allerhande lijstjes. Over velerlei zaken: het weer (warmste, koudste dag van het jaar), het verkeer (drukste dag, langste file), de sport (beste speler, ploeg), de politiek (grootste partij, bekendste politicus), etc. Een veelheid aan onderwerpen, tot vermaak van de lezer. Ook radio en televisie laten zich niet onbetuigd in het melden van dit soort aangelegenheden.
Aan deze rage doen wij niet mee. Alhoewel, één uitzondering, omdat het niet ongenoemd en onbesproken mag blijven. Het is geen vrolijk gegeven. In het voorbije jaar heeft het antisemitisme zo’n grote vlucht genomen, dat alle voorgaande jaren schijnen te zijn overtroffen. In woord en prent, maar ook metterdaad en wereldwijd. Er lijkt nog maar één land veilig te zijn voor het Joodse volk: Israël. Ondanks alle bedreigingen.
In toenemende mate zie je mondiaal ook vervolging van gelovigen uit de volken, christenen dus, schrikbarende vormen aannemen. Opmerkelijk is dat in veel landen antisemitisme en christenvervolging hand in hand lijken te gaan. Beiden vinden voornamelijk plaats onder dictaturen en van de kant van de extreme islam. Maar ook daar waar morele wildernis heerst, in grote bevolkingscentra en de wereldsteden, zijn beide verschijnselen vaak sluimerend aanwezig en steken soms in alle hevigheid de kop op. Vervolging in duplo. Het zijn tekenen van de eindtijd die er niet om liegen. Ten diepste gericht tegen de God van Israël. Door niet direct betrokkenen wordt er ogenschijnlijk onverschillig op gereageerd. Onze dringende oproep is: niet wegkijken, maar spreken. Om Sions wil niet zwijgen.
BRON: 2-2-2011 | auteur: Patrick Simons | copyright: www.cip.nl

NOOT A. Klein:
Helemaal waar: “Het zijn (in-der-daad) tekenen van de eindtijd die er niet om liegen. Ten diepste gericht tegen de God van Israël.”
De boze machten, door satan geleid, hebben een hekel aan de God van Abraham, Izaak en Jakob, maar ook aan Zijn volk: zowel het aardse verbondsvolk (de Joden/Israelieten), maar zeker ook aan Zijn geestelijke volgelingen/kinderen (de christenen)!
En dat zal straks, met de openbaring en heerschappij van de antichrist – zeker ten tijde van de grote verdrukking – alleen maar erger worden!

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Christenvervolging en antisemitisme lijken hand in hand te gaan

  1. Pingback: Aantekeningen bij de Bijbel · Christenvervolging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s