Verschillen worden te vaak bedekt met de ‘liefde van God’

Er zijn veel theologische verschillen onder christenen. Of het nou over Israël gaat, homoseksualiteit of schepping en evolutie. Het doet Dirk van Genderen pijn. “Als ik zie wat voor discussies er allemaal zijn dan moet ik heel vaak denken aan Galaten 1. Daar heeft Paulus het over het Evangelie wat hij gebracht heeft. ‘Stel dat er een engel zou komen die een andere boodschap brengt dan ik, dan is dat een vals evangelie. Die zij vervloekt’, zegt hij. Het doet me pijn dat er wordt getornd aan het Woord van God.

“Wat je vaak tegenkomt is dat mensen zeggen: ‘We verschillen van mening, maar aan één ding houden we vast, en dat is Jezus. Hij staat centraal,'” zegt Dirk. “Dan wordt heel sterk de liefde van de Heere Jezus benadrukt. Omdat Hij van ons houdt en liefheeft moeten we ook aardig voor elkaar zijn, is de beredenering. Als ik daar over nadenk dan kom ik tot de conclusie dat allerlei meningen worden bedekt door de liefde van God erbij te halen. Toch wordt er in de Bijbel ook sterk benadrukt dat God heilig is. Dat wordt vaak niet benadrukt wanneer er wordt gesproken over theologische verschillen. Er komt veel meer ruimte voor verschillende theologische opvattingen die haaks staan op de Bijbel wanneer we het zicht op de heiligheid en de rechtvaardigheid van God kwijtraken. Er is weinig vreze des Heere.
“Mensen worden het sneller eens over hekele punten wanneer er meer zicht is op de heiligheid van God. Nu is het vaak: ‘ik vind dit, ik vind dat’. Ik denk dat we, wanneer we zulke gesprekken hebben, eerst zouden moeten stoppen met praten en in gebed gaan. Daarna pas verder praten. Dan moet je er overigens rekening mee houden dat die weg niet altijd met dank wordt afgenomen. Dan krijg je misschien wel de hardste klappen van de mensen die in je eigen kerk zitten,” aldus Van Genderen.

PS: Zie eventueel ook nog de door het CIP geplaatste video bij dit artikel. KLIK HIER  

BRON: 27-1-2011 – Dirk van Genderen – via www.cip.nl

 

NOOT A. Klein:
In de Bijbelstudies op onze website (zie www.eindtijdbode.nl) wordt er WEL gesproken over de heiligheid van God en dat ook WIJ – om het heel kort samen te vatten – HEILIG zouden moeten willen leven.
We willen – als het goed is – toch “een beeld naar Zijn gelijkenis” worden??

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Heiliging, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s