Het is gevaarlijk om de meerderheid te volgen

“Het is gevaarlijk om de meerderheid te volgen. Jezus zei dat de weg naar het leven smal is en er zijn maar weinigen die DIE weg vinden. De meerderheid zit op de brede weg met als eindbestemming hun vernietiging. Denk nooit dat een grote kerk ook per definitie een geestelijke kerk is. Jezus’ kerk had maar 11 leden.” Dat stelt bijbelleraar Zac Poonen in een recent schrijven. Hij wijst op Jozua en Kaleb die als minderheid het land Kanaän in wilde gaan. Toch was er een meerderheid tegen hun plan vanwege mogelijke vijanden in het land.

“Wanneer tien leiders het ene zeggen, en twee anderen exact het tegenovergestelde, welke kant kies je dan? In het verhaal van Jozua en Kaleb was God voor de minderheid, niet voor de tien anderen. Maar de Israëlieten volgde de meerderheid. Het gevolg: het volk zwierf 38 jaar rond in de wildernis. Ze hadden geen onderscheidingsvermogen waardoor ze niet wisten aan wiens kant God stond. God + 1 persoon is altijd een meerderheid, en dat is de meerderheid waar ik altijd voor wil kiezen.

“Het christendom is vol compromissen en wereldgelijkvormigheid. Op een paar plekken heeft God mensen die op willen staan voor de waarheid van Gods Woord, zonder compromis. Als je onderscheidingsvermogen hebt dan herken je dat God met deze mensen is en kan je hen vergezellen tegen de meerderheid. Dan zal je met hen het Beloofde Land ingaan,” aldus Zac Poonen.

Maar hoe herken je de man of vrouw naast wie God staat? “Zij spreken het woord van geloof, zoals Jozua en Kaleb. ‘We zullen overwinnen’ zeiden zij. Wij kunnen de reuzen van woede, seksuele lust, jaloersheid en klagen overwinnen. Ook de satan overwinnen wij. God zal hem onder Zijn voet vermorzelen. Dat is de taal van de man naast wie God staat.”

Dit is de man die niet naast God staat en zegt: ‘We hoeven de Bijbel niet zo letterlijk te nemen. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen. We zullen verslagen zijn tot het einde van onze levens. Je moet iets begrijpen van de menselijke psychologie.’ Ik geef niks om psychologie. Ik geloof Gods Woord.

Zac Poonen: “Veel christenen zijn als de Israëlieten – door menselijk beredeneren. God heeft deze dingen verborgen gehouden van de intelligente mensen en het geopenbaard aan baby’s. Als je menselijk denkvermogen en je intelligentie gebruikt om de Bijbel te bestuderen dan kan ik je garanderen dat je het verkeerde pad zal bewandelen. Je hebt de openbaring van de Heilige Geest nodig. Dat is de reden waarom Jezus simpele vissers uitkoos en niet professoren van Gamaliël en zijn studenten. Ja, Hij koos Paulus. Maar de Heer moest hem eerst drie jaar naar de woestijn brengen om al zijn trots uit zijn leven te halen voordat Paulus openbaring zou ontvangen.” 

BRON: 11-11-2010 | auteur: Rik Bokelman | copyright: www.cip.nl

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Eindtijdstudie, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s