Voedselprijzen stijgen de pan uit

Mislukte oogsten tengevolge van extreme weersomstandigheden over de hele wereld, zorgden ervoor dat de voedselprijzen in december vorig jaar een ongeziene recordhoogte bereikten. Dit blijkt uit de voedselprijzenindex van de wereldvoedselorganisatie FAO.
Zo lang er niets gedaan wordt aan de oorzaken van honger en klimaatverandering, dreigt de globale voedselzekerheid verder ondermijnd te worden. Alleen een intensieve ecologisch verantwoordelijke landbouw kan wereldwijd een antwoord bieden op de stijgende voedselvraag.
Kritisch kantelpunt
Niemand kan bewijzen dat de extreme weerfenomenen, zoals de overstromingen in Pakistan en de bosbranden in Rusland vorig jaar, een rechtstreekse link hebben met de klimaatverandering. Wat wel zeker is, is dat we in de toekomst meer en meer aan extreme weerfenomenen mogen verwachten. We bevinden ons op een kritisch kantelpunt.
BRON (11-1-2011): KLIK HIER  
Zie eventueel ook nog de video van de NOS: KLIK HIER

Bijbeltekst:
“En ik hoorde te midden van de vier dieren (letterlijke vertaling: levende wezens) een stem zeggen: Een maat tarwe voor een penning en drie maten gerst voor een penning. (Openb. 6:6a)

Uitleg:
Het eten, zelfs het zgn. basisvoedsel, wordt straks zo duur dat “1 maat tarwe” en/of “3 maten gerst” zelfs een dagloon gaan kosten, want een penning was in die dagen een dagloon. En… in sommige landen is dit, zeker voor de armen, al een feit!

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen vd Eindtijd. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s